Startavo pirmoji Lietuvoje nuotolinė skolų valdymo sistema

Lietuvoje pradėjo veikti pirmoji unikali sistema teisinių paslaugų srityje – nuotolinė skolų valdymo ir registravimo platforma www.eskolos.lt. Tai sistema, į kurią įkėlus galiojantį skolos dokumentą per 20 min. pateikiamas pasiūlymas – už kokį mokestį skola gali būti išieškota arba už kiek nupirkta. Baltijos šalyse toks įrankis pristatytas pirmą kartą. 

Nuo kitų panašaus pobūdžio paslaugų šis centralizuotas įrankis skiriasi tuo, kad yra kur kas interaktyvesnis ir lankstesnis kliento atžvilgiu – pateikia kelis skolos likimo pasiūlymus, reaguoja į kreditoriaus pasirinkimą, leidžia sekti skolos valdymo procesą ir konsultuoja. Sutartys sudaromos elektroniniu būdu, klientams nereikia skambinti ar rašyti laiškų, o visas procesas vyksta greitai ir optimizuotai. Tai naujovė, kuri gali padėti išieškoti ar supirkti visas pavienes Lietuvos kreditorių skolas.

Pasak šią paslaugą teikiančios įmonės „Legal Balance“ direktoriaus Mariaus Šlepečio, tokios su klientu bendraujančios platformos Lietuvoje iki šiol nebuvo: „Visi turi standartines užklausų formas, kuriose galima nurodyti skolininką, skolos sumą, o pateikus užklausą, asmeniui skambina įmonės atstovas ir pateikia pasiūlymą dėl išieškojimo. Tačiau tai nėra bendraujančios, gyvos, lanksčios sistemos, kaip mūsų sukurtas įrankis. Jeigu mūsų pasiūlymą klientas atmeta, nes jis jam nepatrauklus, mes galime suformuoti ir nusiųsti jam naują skolos išieškojimo ar pardavimo pasiūlymą su geresnėmis sąlygomis. Asmuo apie pokyčius yra informuojamas žinutėmis, laiškais arba viską mato savo vartotojo zonoje“.

Ši platforma skirta kreditoriams: tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims, kurie gali užregistruoti taip pat tiek juridinius, tiek fizinius skolininkus. Pateikdami savo paraišką, kreditoriai sulaukia skolos likimo pasiūlymo, tačiau neįsipareigoja juo pasinaudoti, perduoti išieškojimui ar parduoti skolos. Tokiu būdu verslo subjektai iki minimumo sumažina skolos perdavimo ar administravimo kaštus, kadangi jiems reikia tik įkelti dokumentą, o visą darbą atlieka specialistai.

Sukurti tokią platformą bendrovei „Legal Balance“ prireikė pusės metų, o investicijos sudarė apie 15 tūkst. Eur. Per pirmąją veiklos savaitę jos klientais tapo 16 kreditorių, kurie užregistravo 27 skolas. Bendra jų suma – virš 45 tūkst. Eur. Kaip teigia M. Šlepetis, skaičiai dar maži, tačiau į aukščiausią teisinių paslaugų kokybę orientuotos bendrovės užsibrėžtas tikslas metams – suvaldyti apie 3000 skolų, o perspektyvoje savo paslaugų portfelį išplėsti, siūlant ir nuotolinio verslo teisininko paslaugas. 

2016-10-10